котка Жофроа е

котка Жофроа е

Името на котката е кръстен на френски зоолог Жофроа Етиен (1772-1844), който е открил този вид на котки. Cat Жофроа е един от най-редките диви котки. Тази красива котка е изключително рядко, не само в природата, но и в разсадници. Това дава основание за високата цена на тези котки.







Котенца, които се отглеждат в плен много добре опитомени. Това е превъзходен избор за домашен любимец. Перфектен за поддържане на жилището и частен дом. Тя е с много приятен и oboyatelnogo вид. Игриво, нежна и смешно. Тяхното покритие е нежна на допир и много приятно. Тази котка напоследък стана все по-популярни като домашни любимци в САЩ и много европейски страни. Може да участват в един много интересен хибридни програми (например ядат поколението резултат от skreschevaniya Жофроа и ALA, Жофроа и оцелот). Хибриди на тези котки, произведени зашеметяващ красота.

котка Жофроа е

Жофроа често в гористите местности и пампасите в Южна Америка. Южна Бразилия, Аржентина, Парагвай, Южна Патагония, Боливия. Cat Жофроа се срещна изключително на изток от Андите.


Етнос Котка на Жофроа

Дължина възрастни котки, вариращи от 43-77 cm плюс дължината на опашката. - 23-38 см възрастни животни с тегло от 4,0 кг до 5 кг. Има и по-големите представители на този вид. Най-големият Жофроа може да се намери в Патагония - най-южния край на неговия обхват. Най-малките представители живеят - в равнините на Гран Чако.

котка Жофроа е






Джефри Вълна кратко, цвят - от златисто-жълт до жълто-сив с малки черни петна по тялото. Цвят котки от този тип, зависи от местообитанието и както ние се движат от север на юг. В северните части на техните местообитания коса котка Жофроа има светло сочни тон на охра. На юг, цвят местообитание котка Жофроа има сребристо-сив оттенък. Същото може да се наблюдава с долната част на котка тялото Жофроа е: да се замени дебелите жълти и бели тонове идват.

Ушите са малки и заоблени, външните странични уши черни с характеристика присъствието на бели петна в средата (или пеперуда ефект "око"). Муцуна Жофроа котки с черни ленти, простиращи хоризонтално от очите и устата на ухото, както и вертикално по челото. Жофроа котка опашката не много дълго с напречни пръстени или петна.

котка Жофроа е

Geoffroy Cat намерени в планинските гори, алпийски сол десерти, блата, пампасите. Предпочитаният местообитанието е горски площи и гори. Това е наземна нощна. Hunt на земята, дърветата и в близост до водата. В гориста местност, за да ловува и спи в дървета. Обикновено дебнат морски свинчета, agoutis, плъхове, влечуги и птици.

Отлично плуване, добър риболов в Южна Америка Жофроа котка се нарича още "Fisher-котка". Може да яде птици яйца.

Възпроизвеждането Котка на Жофроа

В допълнение към размножителния период, Cat Жофроа е самотен начин на живот. Чифтосването става в дърветата. За раждане женски костюм бърлога в кух дървета, храсти или в пукнатините на скалите. Ако боклук е убит, а след една седмица по-късно женската може да се чифтосат отново. В годината на женската може да има до два литра.

Мъжките екземпляри от този вид в отглеждането на потомство не участват. Гестационната възраст - 72-78 дни. В светлината се появи от 2 до 3 котета. В котенца растат бързо, из рова започне на възраст от 2-3 седмици. Младите котенца са добре опитомен.

котка Жофроа е

Заплаха и защита на Cat Жофроа е

Cat Вълна Жофроа е отдавна познато в производството на кожени палта. Въпреки това, поради факта, че котката Жофроа в наше време се превърна в изключително рядък и е под сериозна заплаха от изчезване, той е бил регистриран в Вашингтонската конвенция за защита на природата и всички търговски, свързани с или произведени от него изделия, забранени днес.







Свързани статии